Hans Vroomans


Instrument Vleugel

Over Hans


Na zijn studie klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag was Hans Vroomans één van de eerste pianisten die afstudeerde in jazz en hedendaagse muziek aan het Conservatorium van Rotterdam. Tijdens deze studie kwam hij voor het eerst in aanraking met het spelen van jazz in orkest verband. Zo speelde hij bij de orkesten van Rob Madna en John Clayton en ook in het European Community Jazz Orchestra. Hans vervolgde zijn studie in New York waar hij mocht studeren bij Jim McNeely en Don Friedman. Ook volgde hij arrangeerlessen bij Bob Mintzer. Tijdens zijn tijd in New York mocht hij werken met enkele grote namen in de “jazz wereld” zoals trompettist Randy Brecker en saxofonist/klarinettist Eddie Daniels.

Sinds zijn terugkomst in Nederland is hij verbonden als pianist van het beroemde Metropole Orkest. Met dit orkest dat meerdere Grammy Awards in zijn zak heeft, heeft hij vele tours gemaakt zowel nationaal als internationaal. En maakte hij talloze opnames met o.a. Ivan Lins, John Scofield, Al Jarreau, Kurt Elling en vele anderen.

Daarnaast werkt Hans als sessie muzikant en heeft hij onder zijn eigen naam 3 CD’s uitgegeven: “We Love Music”, “Solo Piano; Live at the Pinehill” en “L.O.V.E.”.

Hij is een veelgevraagd pianist, toetsenist en arrangeur. Zo werkt hij sinds 1992 met Laura Fygi en heeft met haar vele tours gemaakt, vooral in Azië. Hij is op de meeste van haar albums te horen en heeft er ook 2 geproduceerd: “The Latin Touch” en “Laura Fygi at ronnie Scott’s”.

Van 2000 tot 2003 was hij muzikaal leider en arrangeur bij de theatertours van Paul van Vliet. Met Trijntje Oosterhuis heeft hij vele opnames en tours mogen maken en is daarnaast ook te horen bij een aantal Duitse Radio Orkesten zoals de NDR Big Band in Hamburg, de WDR Big Band in Keulen en de Hessische Rundfunk Big Band in Frankfurt.

Hans is lid van “Who’s the Bossa?”, een internationale groep van musici die de liefde voor de Braziliaanse muziek delen.

Aan het Conservatorium van Amsterdam is hij verbonden als hoofdvakdocent Jazz Piano en wordt hij regelmatig over de hele wereld uitgenodigd voor masterclasses en workshops.
Hans Vroomans