Philip Paar


Zanger

Over Philip


Philip Paar is een zanger in de traditie van Amerikaanse vocalisten als Frank Sinatra, Tony Bennett en Mel Tormé, maar met een eigen geluid, presentatie en uitstraling.

Philip won diverse muziekprijzen, waaronder de Conamus-award. Voor de Avro-radio stond hij in de schijnwerpers met het Metropole orkest onder leiding van Lex Jasper, met big-band the Skymasters, alsook met de ‘Swingmates’ o.l.v. vibrafonist Frits Landesbergen. Hij trad op tijdens theater-concerten met zangeres Madeline Bell, saxofonist Scott Hamilton, zanger Georgie Fame en de Nederlandse vocaliste Gerrie van der Klei. Voor de Avro, Tros en RTL-4 werkte Philip mee aan TV- en radioprogramma’s, waaronder een optreden met het combo van pianist Cor Bakker.

Op het Leidse Jazzfestival won hij de ‘Keytown Award’ als beste solist, en verzorgde hij optredens met o.a. Louis van Dijk, the Dutch Swing College Band en de “Young Sinatra’s”. In 2018 won Philip Paar de “Ol’ Blue Eyes Award” als beste vertolker van het songbook van Frank Sinatra.
Philip Paar